[...] żeby woda tylko delikatnie mrugała i przelać rozbite jajko, można go delikatnie małą łyżeczka podważyć żeby nie przylepiło nam się do dna. Po 2-3 minutach jajko powinno być gotowe, będzie płynne w środku :). Na talerz wykładamy mix sałat z winegretem, na wierzch jajka w koszulkach, przystrajamy pokrojoną papryką oraz pomidorem. Polewamy całość [...]
[...] przeprowadzce do Warszawy jakoś nie mogłam pogodzić studiów, pracy i gotowania, więc posiłkowałam się tym co najłatwiej upolować czyli wszelkie fast foody, słodycze i dania gotowe ze słoików. Miałam zawsze dobrą przemianę materii, więc nie odczuwałam skutków póki nie strzeliła 30stka i metabolizm szlag trafił. W styczniu 2015 poszłam do [...]
Ostatnimi czasy wiele firm wprowadziło gotowe mrożonki warzywne lub całe dania z ryżem, warzywami, kawałkami kurczakia i przyprawami. Wrzuca się to na patelnie z odrobina wody + oliwy i po 15 min mamy gotowe danie lub jeśli są to tylko warzywa to dodatek do np obiadu zamiast surówki. Pytanie tylko o wartości odżywcze takiego posiłku. Jaka jest [...]
[...] pokrojonego w plasterki, usmażonego kurczaka w gęstym sosie z sezamem. Posypujemy resztą kolendry i orzechów i wsuwamy. Pyszne, azjatyckie smaki w ekspresowym tempie gotowe. Udziec kurczaka możecie rzecz jasna zastąpić piersią, ale nie będzie to wówczas to samo, ponieważ pierś jest bardziej sucha, a w autentycznych, azjatyckich potrawach [...]
[...] targów Karolina Burda z działu sprzedaży firmy XL Energy Marketing, producenta i dystrybutora napojów energetycznych XL. - O takie produkty, jak sosy, makarony czy dania gotowe pyta wielu Chińczyków i Koreańczyków. Widać wyraźnie, że ten region chce zacieśniać współpracę z krajami Unii Europejskiej - komentował na gorąco Marek Dawicki, [...]
[...] się do rąk. Formuję kotlety i wrzucam na dobrze rozgrzaną patelnię, bez żadnego tłuszczu, nie używam również PAM-u. Na wolnym ogniu 5 minut z jednej, 5 minut z 2 strony i gotowe. /SFD/Images/2015/10/4/a0765e92539d421eb174558e1850ba20.jpg /SFD/Images/2015/10/4/87321144ed324ae180d14012dc27b361.jpg Czas na węgle. Do każdego posiłku daję 50 gr [...]
Składniki na 1 porcję: 150 g polędwiczki wieprzowej 100 g ryżu pełnoziarnistego pół marchewki pół pietruszki pół małej cukinii mała cebula szalotka koperek świeży tymianek 300 ml bulionu 1 ząbek czosnku kilka ziaren kopru włoskiego kilka ziela angielskiego oraz czerwonego i zielonego pieprzu sól morska ocet balsamiczny oraz 50 ml rumu [...]
https://serve-cdn-assets.sfd.workers.dev/produkt_img/VEGANMEAL_THAI_i41315_d800x800.png VEGANMEAL THAI WARTOŚĆ ODŻYWCZA: 231 KCAL, CUKRY: 6,9 G, BIAŁKO: 6,4 G DLACZEGO VEGANMEAL THAI? PRZEPYSZNY, PEŁNOWARTOŚCIOWY WEGAŃSKI POSIŁEK O WYSOKIEJ ZAWARTOŚCI BIAŁKA WYJĄTKOWE DANIE ROŚLINNE INSPIROWANE KUCHNIĄ TAJSKĄ DŁUGI TERMIN PRZYDATNOŚCI BEZ [...]
Pikantny kociołek drobiowy - alla Chili Con Carne z domowymi tortillami. Składniki na 4 porcje: 400 g piersi z kurczaka 1 puszka pomidorów w zalewie 1 puszka czerwonej fasoli w zalewie 1 papryka czerwona,1 zielona i 1 żółta 1 papryczka chilli 500 ml bulionu pęczek świeżej kolendry mały pęczek świeżego oregano 1 duża cebula 2 ząbki czosnku [...]
https://serve-cdn-assets.sfd.workers.dev/produkt_img/VEGANMEAL_ITALIAN_i41313_d800x800.png PRZEPYSZNY, PEŁNOWARTOŚCIOWY WEGAŃSKI POSIŁEK O WYSOKIEJ ZAWARTOŚCI BIAŁKA WYJĄTKOWE DANIE ROŚLINNE INSPIROWANE KUCHNIĄ WŁOSKĄ DŁUGI TERMIN PRZYDATNOŚCI BEZ KONSERWANTÓW ŁATWE W PRZYGOTOWANIU 2 PORCJE, GOTOWE DO SPOŻYCIA W PARĘ MINUT TYLKO NATURALNE [...]
Post Mawashiego zainspirował mnie do wrzucenia kolejnego dania z kuchni brytyjskiej, jakim jest fish pie. Kupny jest tragiczny, zaś domowy nie wymaga wiele zachodu, aby go przyrządzić. Składniki (porcja na 2 osoby): - 2-3 surowe filety z dorsza ok.400g - ok. 10 małych ziemniaków (można wziąć mniej sztuk, a większe), - 150g kukurydzy mrożonej - 1 [...]
[...] :-) 6.Makaron w oddzielnym naczyniu zalewamy gorącą wodą i czekamy aż zmięknie, można przykryć np.talerzykiem aby przyspieszyć całą procedurę. Później pozbywamy się wody i gotowe. Następnie należy wymieszać makaron z sosem, to ten rodzaj makaronu który dobrze chłonie wszystkie smaki. :-) [...]
[...] oprócz soli. Jak woda zawre, podlewamy mięso, przykrywamy i dusimy na malutkim ogniu około 20 minut. Po dwudziestu minutach doprawiamy solą i dusimy jeszcze około 15. I gotowe. Jak wyjdzie za wodniste, to odkrywamy i redukujemy, full ogień, 2-3 minuty i woda odparuje. Mi najlepiej smakuje z kaszą gryczaną. Jak ktoś się boi smalcu, to można [...]
[...] tak żeby żeberka nie wystawały za bardzo. Przykrywamy i odstawiamy na maleńki płomień na 75 minut. Po tym czasie można sprawdzić czy widelec wchodzi w mięso, jeśli tak to są gotowe, jeśli nie to trzeba podusić jeszcze z 15 minut. http://www.gosieks.pl/gal/SFD/zeberkapogoralsku.jpg Kalorie i rozkład BTW całego dania: [...]
[...] jest w wielu produktach spożywczych, głównie tych pochodzenia zbożowego (w pszenicy, jęczmieniu, życie), a także w wielu innych pokarmach takich jak wędliny, słodycze, gotowe sosy, dania instant, przyprawy, piwo, etc. Glutenowy problem? Chociaż lekarze i dietetycy najczęściej zazwyczaj przekonują, że gluten szkodzi jedynie osobom z celiakią [...]